Kylling satay

 

 

Kylling satay har lenge stått på to do lista mi.

Eg bruker å marinere kjøttet dagen før eg skal bruke det. Men du kan og marinere i 4 timer samme dag.

Marinade:

  • 500 gr kyllingfilet
  • 1 ss soyasaus/mørk
  • 1 kinesisk kvitløk raspa
  • 3 ts sesamolje
  • 3 ts bbq paste

Kutt opp kyllingbryst/ kyllingfilet i biter. Legg det i ei passe skål og ha på marinaden og sett på benken minimum 4 timer. Dersom marinerer natta over så setter du i kjøleskapet. Wok kjøttet raskt i varm panne eller steik det på grillen.

Grønsaker, her bruker du det har.

Me brukte ein wokblanding denne gangen

  • 2 løk

Kutt opp løk og wok dei isammen med grønsaker i 1 min.

Satay saus

  • 5 dl Hønsebuljong
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 4 ts  Satay bbq paste
  • Salt og pepper. Smak til
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss maizena

Bland dette sammen i panne og kok opp. Slå over dei woka grønsakene og kjøttet. Kok opp og det er ferdig.

Server med kokt ris eller nudler🥢🥢

0 kommentarer

Siste innlegg