Kylling satay har lenge stått på to do lista mi.
Eg bruker å marinere kjøttet dagen før eg skal bruke det. Men du kan og marinere i 4 timer samme dag.
Marinade:
- 500 gr kyllingfilet
- 1 ss soyasaus/mørk
- 1 kinesisk kvitløk raspa
- 3 ts sesamolje
- 3 ts bbq paste
Kutt opp kyllingbryst/ kyllingfilet i biter. Legg det i ei passe skål og ha på marinaden og sett på benken minimum 4 timer. Dersom marinerer natta over så setter du i kjøleskapet. Wok kjøttet raskt i varm panne eller steik det på grillen.
Grønsaker, her bruker du det har.
Me brukte ein wokblanding denne gangen
- 2 løk
Kutt opp løk og wok dei isammen med grønsaker i 1 min.
Satay saus
- 5 dl Hønsebuljong
- 1 ss mørk soyasaus
- 4 ts Satay bbq paste
- Salt og pepper. Smak til
- 2 ts sesamolje
- 2 ss maizena
Bland dette sammen i panne og kok opp. Slå over dei woka grønsakene og kjøttet. Kok opp og det er ferdig.
Server med kokt ris eller nudler🥢🥢
0 kommentarer