Langtidssteikt lammesteik i leirgryte er nydelig godt. Det gir eit mørt og smakfullt kjøtt.
- lammesteik ca 1,5 kg
- Salt
- Pepper
- 2 kinesisk Kvitløk
- Romsmarin
- 3 Gulrot
- 3 Charlottløk
Gni inn steika med salt, pepper, timian og rosmarin. Stikk nokre hull i steika og ha kvitløk i lommene. Ca 1 kinesisk kvitløk i biter.
Ha gulrøtter, charlottløk og kvitløk i leirgryta. Slå på 5 dl vatn og legg steika oppi.
Sett ovnen på 200 grader og steik i 30 min. Skru ned ovnen til 70 grader og steik videre i 10-15 timer.
Fløtegratinerte poteter:
- 5 store poteter
- 3 dl fløyte
- 1 ts pepper
- 2 ts salt
- 1 kinesisk kvitløk
- 150 gr Raspa ost
Kutt opp poteter og ha dei i ei panne med salt, pepper og kvitløk. Kok opp og la det syde i 10 min. Ha alt i ei ildfast form og strø på ost og sett det på grillen.
Steik dei i ovnen på 200 grader i 1 time
Brun saus:
- 2 ss mjøl
- 2 ss smør
- 1/2 liter kraft
Brun smør og mjøl og spe med steikekrafta, smak til med salt pepper og 1 dl fløyte
0 kommentarer