Pizza med skinke og ananas er ein av favorittane til min kjære. Dette er ein enkel pizza å lage. Du trenger litt tid til å heve deigen, den kan heves på benken eit døgn. Putt den i kjøleskapet der kan den stå i fleire dager. Då har du lett tilgjengelig deig når du vil ha pizza. Fyllet eg presenterer her treng berre å kuttes opp å has på pizzaen.
- 7 dl pizzamjøl
- Litt over 3 dl vatn
- 1 ts gjær
- 2 ts salt
- 3 ss olje
Ha mjølet i bakebolla til kjøkkenmaskinen.
Bland inn gjær og salt. Tilsett olje
Ha i vatn som er ca 17-20 grader og elt til du har blandet godt. Elt videre i 15 min til ein smidig deig.
La deigen stå på benken på kjøkkenet i 6-10 timer.
Form pizzaemner med hendene då du ikkje slår ut lufta i deigen.
Fyll
- pizzasaus
- Ost
- Skinke
- Ananas
- Rød løk
- Sopp
Steik på pizzastein i ovnen eller på grillen din. 250 grader til bunnen er sprø
Bunnen på pizzaen skal være sprø når den er ferdig.