Dampa fersk torsk er berre så godt i all sin enkelhet. Som alltid leverer Bømlo fersk fisk-88 kvalitet på fisken. Eg lager ei suppe med grønsaker som tilbehør/forrett i tillegg til poteter og bacon. Suppa er laget på kraft av bein og hovudet til torsken.
- 200-300 gr torsk PR person
- Salt
- Suppe med grønsaker
- Poteter 3 PR person
- 200 gr bacon
Fisken:
Skjær fisken opp i to fileter og strø salt på. Damp det i dampovn i 10 min.
Du kan og legge fisken i ei ildfast skål og dampe i steinovn på 200 gr i ca 15 min. Ha litt vatn i forma og dekk til med folie slik at du held dampen inne i forma.
Suppe
- 2 gulrot
- 3 skiver kålrot
- 10 cm purre
- 1 gul løk
- 1 L fiskekraft
- 2 ss margarin
- 2 ss mel
Smelt smør og tilsett mel
Spe med fiskekrafta og 2 dl melk eller fløte til slutt.
Ha grønsakene oppi og la det stå å putre til grønsakene er kokte.
Fiskekraft:
- fiskebein/torskehoder fra fem torsk
- 1 Sjarlottløk
- 1 Fennikkel
- Vatn
Ha fiskehoder og bein i ei panne. Del løk og fennikkel grovt opp og ha i panna. Fyll på vatn til du dekker ingredisensene.
Kok opp og skru ned slik at det såvidt bobler. La det stå ein time før du siler krafta. Dersom den fremdeles er grumsete visper du unn to eggekviter og siler ein gong til.