Ingefærbiff

Ingefærbiff er ein av dei første asiatiske rettane eg laget. Det er ein mild og smakfull rett som søster hadde med seg frå Singapore 🥰

Ingredienser

  • 500 gr oksekjøtt td. Grytekjøtt
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 3 ss fersk ingefær
  • Vårløk
  • Vannkastanje
  • Gulrøtter

Marinade

  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 ts natron
  • Salt/pepper
  • 1/2 ss maizena
  • 3 ss vatn

Skjær kjøttet i tynne tynne skiver og legg det i blandinga.

La det ligge minst 4 timer men helst natta over. Kjøttet blir da supermørt.

Skjær opp grønsaker i små biter. Her kan du kjøre på med dei grønsakene du ønsker.

Steik kjøttet og grønsakene raskt før du slår over blandinga

Saus

  • 2 dl vatn
  • 1/2 ss maizena
  • 2 ss østerssaus
  • 1-2 ts Sesamolje
  • 2 ss Soyasaus
  • Salt og pepper smak til

Bland alt i ein kopp og slå over kjøttet og grønsakene og kok opp

0 kommentarer

Siste innlegg