Ingefærbiff er ein av dei første asiatiske rettane eg laget. Det er ein mild og smakfull rett som søster hadde med seg frå Singapore
Ingredienser
- 500 gr oksekjøtt td. Grytekjøtt
- 1 kinesisk kvitløk
- 3 ss fersk ingefær
- Vårløk
- Vannkastanje
- Gulrøtter
Marinade
- 1 ts sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1/2 ts natron
- Salt/pepper
- 1/2 ss maizena
- 3 ss vatn
Skjær kjøttet i tynne tynne skiver og legg det i blandinga.
La det ligge minst 4 timer men helst natta over. Kjøttet blir da supermørt.
Skjær opp grønsaker i små biter. Her kan du kjøre på med dei grønsakene du ønsker.
Steik kjøttet og grønsakene raskt før du slår over blandinga
Saus
- 2 dl vatn
- 1/2 ss maizena
- 2 ss østerssaus
- 1-2 ts Sesamolje
- 2 ss Soyasaus
- Salt og pepper smak til
Bland alt i ein kopp og slå over kjøttet og grønsakene og kok opp
0 kommentarer