Bayonneskinke med tomatsaus
Dette er ein rett som det er lenge siden eg har laget og i dag fekk eg veldig lyst på dette til middag. Server med tomatsaus blir det akkurat som på 80 taket når eg laga det ofte til middag.
- Ca 200 gr kjøtt PR person
- 1- 3 Poteter PR person
- 100 gr Blomkål PR person
Svinekammen kokte i emballasjen fra butikken. Eg hadde den i dampovn i 1 time på 100 grader. Du kan dampe i panne på rist om du ikkje har dampovn.
Kok poteter og blomkål som tilbehør i tillegg til sausen.
Tomatsaus
- 3 ss blå melange
- 2 ss kveitemjøl
- 5 dl kraft
- 3 ss tomatpuré
- Salt og pepper(smak til)
- 1 dl fløyte
Smelt smør og rør inn mjøl. Ha i tomatpuré og fres i fem minutter. Spe med kraft og kok i fem min. Ha i fløyte til slutt og smak til med salt og pepper.
0 kommentarer