Grilla biff er nydelig Mat. Eg griller heile året men for dåke som ikkje gjer det så kan det lages inne på panna eller i ovn.
- 150-250 gr biffkjøtt PR person
- Salt og pepper til å krydre biffen med
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Legg kjøttet på grillen på indirekte varme. Ha termometer i kjøttet da får du den temperaturen du ønsker. Når kjøttet er 10 grader fra ønska temperatur legger du det på direkte varme for å få steikeskorpe.
Peppersaus
- avskjær fra kjøttet
- 1 sjarlottløk
- 1 kinesisk kvitløk
- 2-3 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ss heil pepper
- 2 ss Melange
- 1 l vatn
Fres kjøtt løk og krydder i Melange. Når det er blitt brunt ha i 1 l med vatn og kok i 1 time uten lokk. Da har du redusert krafta litt. Sil krafta og ha i ei gryte. Ha i ei ss Melange og 1 dl fløyte og kok litt. Dersom du vil ha tykkere saus jevner du med maizena.
Server med kokt brokkoli, grilla løk og steikte båtpoteter.
Steikte poteter
https://lailasmat.blogg.no/kvitlokspoteter.html