Grilla biff med peppersaus

Grilla biff er nydelig Mat. Eg griller heile året men for dåke som ikkje gjer det så kan det lages inne på panna eller i ovn.

  • 150-250 gr biffkjøtt PR person
  • Salt og pepper til å krydre biffen med

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Legg kjøttet på grillen på indirekte varme. Ha termometer i kjøttet da får du den temperaturen du ønsker. Når kjøttet er 10 grader fra ønska temperatur legger du det på direkte varme for å få steikeskorpe.

Peppersaus

  • avskjær fra kjøttet
  • 1 sjarlottløk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 2-3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ss heil pepper
  • 2 ss Melange
  • 1 l vatn

Fres kjøtt løk og krydder i Melange. Når det er blitt brunt ha i 1 l med vatn og kok i 1 time uten lokk. Da har du redusert krafta litt. Sil krafta og ha i ei gryte. Ha i ei ss Melange og 1 dl fløyte og kok litt. Dersom du vil ha tykkere saus jevner du med maizena.

Server med kokt brokkoli, grilla løk og steikte båtpoteter.

Steikte  poteter

https://lailasmat.blogg.no/kvitlokspoteter.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg