Julabrød er godt både til jul og resten av året. Desse er laget med alternativt sukker. Du lager med det sukkeret du bruker og den melka du har heime.
- ca 2-2,1 kg hvetemel
- 12 dl melk
- 3 egg
- 240 g smør eller margarin
- 1 ts salt
- 2 dl finesse bakesukker
- 2 ts kardemomme
- 250 gr rosiner
- 1 pk tørrgjær
- 1 egg til pensling
Varm melka i panna til 37 grader og bland inn egga og gjæren. La det stå 5 min før du blander inn det tørre og melangen som du har skjært i terninger. Kjør maskinen på sakte til alt er godt blanda og melangen er knadd godt inn i deigen.
Settes til heving på benken til den har nådd dobbel størrelse. Deigen stod på benken i ca 2 timer. Du må rekna litt ekstra heving med finesse bakesukker, men resultatet er heilt perfekt 🥰
Ha i rosinene etter at du har delt brøda opp i emner.
Deigen var nydelig å jobbe med, hadde ikkje behov for mjøl til utbaking.
Del deigen i 6 emner og lag avlange eller runde brød, eg liker vest avlange 🥰
Legg dei på bakepapir kledt brett og hev til dobbel størrelse. Pensle med egg før steiking
Forbarma ovn på 180 grader på varmluft.
Eg setter inn to brett samtidig, tre brød på kvart brett.
Steik i ca 30-40 min
Husk å avkjøl før du skjærer i brøda, sjølv om det er fristende å hugge inn med ein gong dei er ute av ovnen.