Fromasjkake med mandelbunn og gelé er ei deilig og frisk kake her kan du bytte ut jordbær med for eksempel bringebær eller blåbær
- 50 gr Sukkr melis
- 150 gr mandler
- 3 eggekviter
- 1 ts bakepulver
Visp sammen eggekviter og melis. Bland inn mandler som er malte. Denne gangen kjøpte eg ferdig malte mandler
Steik:
180 grader i ca 25-30 min, bruk ei form på 20 cm. Dersom du ynskjer ei lågare kake bruk ei form som er 24/26 cm
Fromasj
- 3 eggeplommer
- 2 ss finesse bakesukker
- 2 plater gelatin og 1 ss varmt vatn
- 3 dl fløyte eller gryr vispbare matfløyel
- 1 korg Jordbær/bringebær hold av litt slik at du kan pynte på toppen av kaka
- Pisk eggedosis
- Ha gelatinplatene i vatn i nokre minutter. Knepp ut vatnet og tilsett ei ss kokt vatn. Ha gelatinen i eggedosisen i ei tynn stråle.
- Pisk fløyte og bland forsiktig inn i eggedosis.
- Finkutt jordbær og bland inn i fromasjen.
- Ha blandingen på kaka med ringen rundt. Sett i kjøleskapet mens geleen blir kald.
- 1 pk rød gelé uten sukker blandes med 4 dl vatn og kok opp.
- La den bli kald før du har den over fromasjen. Resten av jordbæra deler du i to og legger opp fromasjen før du har på gelé.
- Sett kaka i kjøleskapet til geleen er stiv. Lag kaka dagen før den skal etes så får den god tid til å stivne.
0 kommentarer