Deilig glutenfri sjokoladekake med alternativt sukker

Deilig sjokoladekake med nydelig sjokoladekrem med fløyte🥰Du kan lage den glutenfri, med alternativt sukker eller med vanlig mjøl, raffinert sukker.😇Eg laget kaka med alternativt sukker, glutenfritt mjøl og med sukkerfri sjokolade.

Kakebotn:

  • 100 gr finesse bakesukker eller 200 gr med vanlig sukker
  • 50 gr Sukkr gull eller vanlig brunt sukker
  • 60 gr kakao
  • 300 gr kveitemjøl eller 250 gr glutenfritt mjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1/4 ts salt
  • 4 egg
  • 150 ml olje
  • 2 dl rømme
  • 3 dl melk

Rør saman alle dei tørre ingrediensene i ei skål.

Bland i alle dei våte ingrediensene.

Bland det tørre og det våte saman og ha det i ei form som er 13,5 *9,5 cm eg brukte ei ildfast skål

Sett ovnen på 175 grader.

Steik kaka i ca 30-40 min, kjenn med ein kakepinne, når den er rein er kaks ferdig.

La kaka kjøle seg heilt ned før du har på kremen.

Legg eit handkle over kaka slik at fuktigheten blir verande i kaka.

Dersom du ynskjer ekstra fuktighet så kan du stikke hull i kaka og ha på melk blanda med litt kakao eller juice/brus etter smak

Krem

  • 3 dl gryr matfløyel(kan og bruke vanlig fløyte)
  • 100 gr mørk sukkerfri sjokolade
  • 100 gr lys sukkerfri sjokolade

Kok opp fløyten. Ha oppi sjokoladen og la det stå til sjokoladen er smelta. La blandingen kjøle seg heilt ned før du visper den til du får ein luftig og lys krem.

Bre kremen over kaka og strø på litt pynt. Eg brukte små sukkerfri sjokoladeknapper. Desse smaker som   smarties men er sukkerfrie.

0 kommentarer

Siste innlegg