Brownie er alltid ein slager. Her har eg prøvd meg på ein variant med sukkererstatning og sukkerfri sjokolade, og glutenfritt mjøl. 🥰Hadde og i kvite sjokoladedråper🥰Dette vart ein skikkelig god fredagskos på jobben👍
Ingredienser:
- 6 store egg eller 8 små
- 360 gr finesse bakesukker
- 500 gr smør
- 200 gr glutenfritt mjøl. Kan og bytte it med kveitemjøl. Eg brukte Toro lys
- 1 ts vaniljepulver
- 70 gr kakaopulver
- 150 gr mørk sukkerfri sjokolade eg brukte monster sin
- 150 gr lys sukkerfri sjokolade
- 100 gr sukkerfri kvit sjokoladedråper
Framgongsmåte røra
- Ha alt det tørre i en bolle og røre rundt, bruk kjøkkenmaskin om du ynskjer.
- Smelt smøret og ha den mørke og lyse sjokoladen oppi. Bland det sammen med det tørre
- Ha i ett og ett egg og røre til du får ei glatt røre.
- Strø forsiktig den kvite sjokoladen over røra
Montering av kaka før steiking
- Hell røra over i ei bakeform på som du har lagt bakepapir i botn på. Str på forma er 35*25 cm form. Strø på den kvite sjokoladen
- Sett ovnen på 160 grader varmluft og steik ca 15-20 min. Den skal ikkje være gjennomsteikt.
TIPS:
La avkjøle godt før du deler opp.
Om du bruker vanlig farin dobler du sukkermengden i forhold til finesse bakesukker.
Dersom du ønsker ei mørkare kake kan du bruke kun mørk sjokolade.
Server gjerne med vispa fløyte, is og ferske bær.
0 kommentarer