Kalkunfilet på grillen var nydelig godt. Eg laga ein lake som eg la kalkunen i to dager før eg skylle grilla. Då får eg god smak heilt gjennom fileten.
Lake
- vatn og salt 5 l vatn og 5 dl salt
- 3 ss Heil pepper
- 5 Lauberblad
- 1 ts chilliflakes
- 1 Løk
- 2 epler (appelsin er og godt i laken)
- 1 kinesisk kvitløk
Kok opp vatn og salt. Ha i resten. Kjøl ned før du har i fileten.
Sett i kjøleskapet i to dager.
- 1 kalkunfilet ca 2,5 kg
Marinade:
- 5 ss olje
- 1 ss pepper
- 1 ss salt
- 1 ss løkpulver
- 1 ss kvitløkspulver
- 2 ss røkt paprika
- 1 ss kokos sirup
- 1 kork eddik 7%
Pensle fileten med marinade.
Legg fileten på grillen på inndirekte varme. Eg hadde på eit bluss, hadde og ein røykboks med flis i for ekstra røyksmak. Med eit bluss er det ca 125 grader.
Etter 2 timer set du på eit bluss til, ca 180-200 grader. Steik til du når kjernetemperatur.
Ha eit termometer i den tjukkeste delen av fileten.
Kjernetemperatur 78 grader
Maisen griller du på direkte varme i 15-20 min snu de slik at de får farge overalt
Salat
- mango
- Tomat
- Agurk
- Paprika
- Crispie salat
- Druer
Grilla mais👇👇👇
https://lailasmat.blogg.no/marinade-til-mais.html
Bretagnesaus👇👇👇
Eg serverte med salat, kokte poteter, grilla mais og Bretagnesaus.
Eg grilla og nokre pølser til dei som ville ha det🐣