Kålruletter med sursøt løksaus er ein god kvardagsmiddag. Eg lager heile retten i ei form inni steikeovnen. Koker kun poteter som tilbehør. Sausen lager eg og heller over kålrulettene før de går inn i ovnen.
- 1 pk karbonadedeig
- 1 egg
- 2 ss brødrasp
- 2 dl melk/vatn
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts buljongpulver
- 1 kålhode/eg brukte spisskål i dag då det var det eg hadde
- Bland karbonadeigen med egg, brødrasp, melk og krydder.
- Ta forsiktig av blada på kålen og ha dette oppi kokande vatn nokre minuttervtil den blir mjuk nok til å brette. La kålen renne av seg. Skjær bort det kvite på enden av kålen, denne er hard og vanskelig å brette
- Legg eit kålblader på benken og ha i ei ss med farse og pakk dette inn. Legg det i ei ildfast form.
Saus:
- 1 gul løk finkuttes
- 3 ss Melange smelta
- 3 ss hvmel ha i smøret
- Spe med kjøttkraft til du har ein fin saus 1,2 l ca
- Ha i løk og kok i 15 min
- Smak til med 7% eddik og sukker salt og pepper. Like deler sukker og eddik eller litt meir sukker.
- Slå sausen over kålrulettene
- Sett forma inn i ovnen på 180 grader i 45-60 min. Kjenn på kålen at den er mjuk
- Kok poteter og server dette til kålrulettene
0 kommentarer