Klippekrans med alternativt sukker. Har hatt veldig lyst på søt gjærbakst den siste tida. Siden eg må bruke sukkererstatning no så er dette mitt første forsøk med dette sukkeret i gjærbakst. Eg bruker finesse bakesukker som er dobbelt så søtt som vanlig farin.
Søt gjærdeig
- 2 egg
- 75 gr finesse bakesukker
- 150 gr melange (blått)
- 2,5 dl melk (laktosefri)
- 50 gr gjær eller 1 pk tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- Ca 1 l kveitemjøl
- Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den varme melka og ha i det tørre litt etter litt. ha i smøret i terninger og elt i 10-15 min etter at smøret er blanda i mjølet.
- Forhev ca 1 time
Fyll
- 30 gr mjukt smør/melange (laktosefritt)
- 1,5 ss finesse bakesukker
- 3 ss Kanel
- Bak ut ein rektangel og ha på mjukt smør, sukker og kanel. Rull ei pølse og lag ein krans. Klipp hakk i kransen og legg dei ei til kvar side så du får eit fint mønster.
- Etterhev ca 1 time, pensle med egg.
- steik på 200 grader i 35 minutter
0 kommentarer