Sitronkake
- 3 sitroner
- 2,5 dl sukker
- 3,5 dl laktosefri melk
- 200 gr blå melange
- 7 dl kveitemjøl
- 3 ss maizenna
- 1 ts natron
- ei klype salt
Riv skallet på ei av dei vaska sitronene og press safta ut av alle tre. ha sitronsafta over i ei bolle, tilsett melka og la det stå litt før du rører i det. med ein visp.
rør smør og sukker kvitt. ha i melkeblandingen og mjøl og natron. Visp til ei klumpefri blanding.
Steiking på 175 grader i ca 35-40 min. Bruk ei kake form med hull mi midten.
Sitronglasur
- 1 sitron
- 4 dl melis
Press safta ut av sitrona og bland inn melisen. Fordel melisglasuren over den avkjølte kaka.
1 kommentar
Tried this recipe and it was quite inaccurate with ingredients and measurements. The grated peel and salt are not included in the instructions.
There is way too little rising agent.
Veldig skuffende!