Smuldrepai med blåbær, jordbær og moreller

 

Smuldrepai er enkel og god dessert servert med is eller fløyte til 🥰👍

  • 280 gr moreller skjær i to og ta ut steinen
  • 300 gr med jordbær skjær i litt store biter
  • 194 gr blåbær
  • 2 ss kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
  • 2 ss brunt sukker/ vanlig eller sukkerfritt

ha mjøl på bæra rett før du har det i ovn.

Smuldredeig

  • 100 gr smør/margarin
  • 100 gr kveitemjøl
  • 50 gr lettkokte havregryn(her kan du bruke glutenfrie havregryn om du har behov for det)
  • 3 ss brunt sukker eller anna sukkerfritt søtning. Kan sjølvsagt bruke vanlig sukker og.

Smuldre inn Melange/smør i mjølet  og havregryn, tilsett sukker

Ha bæra i smurt form ha på smuldredeigen.

Steik i ovn 225 grader i 10-15 min

0 kommentarer

Siste innlegg