Rekefond med asiatisk vri

Rekefond er god utnyttelse av rekeskall. Eg bruker den som base til ei deilig fiskesuppe. Denne fonden er med asiatiske smaker

  • 3-4 liter vatn
  • Rekeskall
  • 1 sjarlottløk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 1/2 fersk chilli
  • 1 fenikkel
  • 1 skive sellerirot
  • 2 stilker selleri
  • 1/2 sitron
  • 5 cm ingefær eg bruker fersk
  • Litt fersk koriander( den er hadde var tørka inn men det var mykje god smak i den likevel.


Del opp grønsakene i store biter. Ta med skallet og for det sitter mykje god smak der. Men husk å vaske de godt først. Fres løk og grønsaker i litt olje i 5-10 min. Tilsett rekeskall og fres videre i 5 min. Tilsett 3-4 liter vatn og kok opp. Skru ned varmen og la det stå å trekke 1 time. Sil av og kok videre til du har redusert til halvparten. Da sitter du igjen med ei konsentrert kraft.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg