Rekefond med asiatisk vri

Rekefond er god utnyttelse av rekeskall. Eg bruker den som base til ei deilig fiskesuppe. Denne fonden er med asiatiske smaker

  • 3-4 liter vatn
  • Rekeskall
  • 1 sjarlottløk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 1/2 fersk chilli
  • 1 fenikkel
  • 1 skive sellerirot
  • 2 stilker selleri
  • 1/2 sitron
  • 5 cm ingefær eg bruker fersk
  • Litt fersk koriander( den er hadde var tørka inn men det var mykje god smak i den likevel.


Del opp grønsakene i store biter. Ta med skallet og for det sitter mykje god smak der. Men husk å vaske de godt først. Fres løk og grønsaker i litt olje i 5-10 min. Tilsett rekeskall og fres videre i 5 min. Tilsett 3-4 liter vatn og kok opp. Skru ned varmen og la det stå å trekke 1 time. Sil av og kok videre til du har redusert til halvparten. Da sitter du igjen med ei konsentrert kraft.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg