Rekefond er god utnyttelse av rekeskall. Eg bruker den som base til ei deilig fiskesuppe. Denne fonden er med asiatiske smaker
- 3-4 liter vatn
- Rekeskall
- 1 sjarlottløk
- 1 kinesisk kvitløk
- 1/2 fersk chilli
- 1 fenikkel
- 1 skive sellerirot
- 2 stilker selleri
- 1/2 sitron
- 5 cm ingefær eg bruker fersk
- Litt fersk koriander( den er hadde var tørka inn men det var mykje god smak i den likevel.
Del opp grønsakene i store biter. Ta med skallet og for det sitter mykje god smak der. Men husk å vaske de godt først. Fres løk og grønsaker i litt olje i 5-10 min. Tilsett rekeskall og fres videre i 5 min. Tilsett 3-4 liter vatn og kok opp. Skru ned varmen og la det stå å trekke 1 time. Sil av og kok videre til du har redusert til halvparten. Da sitter du igjen med ei konsentrert kraft.
2 kommentarer
Nam! Så godt det ser ut! 🙂
Takk 😀