Plankebiff med peppersaus og karamellisert løk er heilt perfekt middag på ein flotte lørdag.
Biff er aldri feil og laget til slik eg gjer her er nydelig godt. Det tar seg fint ut og selv om brun mat kan være vanskelig å få til å sjå lekkert ut så er dette berre heilt nydelig 🥰💕
- ytrefilet av okse. 150-250 gr PR person. Du kan og bruke mørbrad eller indrefilet.
- 1-2 ts Salt
- 1-2 ts Pepper
- Potetstappe
- 1 egg
- 150 gr raspa ost
- Karamellisert Løk
- 2 store Sopp
- 4 cherriTomater
Svi biffene på begge sider på sterk varme og legg dei på eit fat. Gni dei inn med salt og pepper.
Svi soppen før du har i ovnen.
Legg biffen på planken og sprøyt potetstappa rundt. Legg på tomat, løk og sopp.
Steik dette i ovnen på 230 grader midt i ovnen til biffen har ønska grader. Bruk steketermometer slik at du har full kontroll på steketiden.
Sausen har du på rett før servering
Rå: 52-56 grader
Medium: 58-64 grader
Godt stekt: 66-68 grader
Potetetstappe
Bruker denne oppskrifta og tilsetter 1 egg og ost. Lar stappa stå til den er kald då er den lettere å sprøyte på.
https://lailasmat.blogg.no/potetstappe.html
Karamellisert løk
- 2-3 løk
- 1 ss Melange
- 1 ss brunt sukker
Kutt opp løk og ha i panna med Melange. Ha på sukker og la det steike på svak varme i ca 30 min.
Peppersaus
https://lailasmat.blogg.no/peppersaus.html