Chillibaguett med krydder og løk

 

Krydder, chilli og løkbaguetter er godt tilbehør til gryteretter og ovnsretter. I dag laget eg med krydder som var tørka og fersk chilli og sjarlottløk. Her er det kun fantasien som stopper deg, du kan og bruke ferske urter men det hadde eg ikkje i dag. Her kan du og ha kvitløk i kryddersmøret, denne gangen hadde eg besøk av nokon som ikkje tåler kvitløk 😁

  • 8 dl kveitemjøl
  • 3 dl vatn, lunka
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 ss olje

Elt sammen i kjøkkenmaskin og la den gå i 20 min. La deigen heve på benken til dobbel størrelse. Det tok  ca 1 time😍

Krydderfyll

  • 4 ss Melange
  • 1/2 Chilli
  • 4 små Sjarlottløk
  • 2 ts løkpulver
  • 3 ts tørka provencekrydder.

Bland godt sammen og la det stå å godgjere seg mens deiger hever.

Del deigen i tre biter. Bak ut og fordel krydderblandingen på deigen. Rull sammen og snitt dei på langs, vri dei slik at du får ein snurr. Etterhev ca 60 min. Hold tilbake litt av krydderesmøret som du smører på brøds før steiking.

Sjå bilder for forklaring⤵️⤵️⤵️

Steik på 180 grader varmluft i ca 30 min

 

0 kommentarer

Siste innlegg