Sjokoladekake med alternativt sukker

Kake med surmelk blir veldig saftige og gode. I dag laget eg ei rund lake og steikte i to former på 26 cm. Hadde krem både oppå og mellom laga.

TIPS:

Du kan bytte ut surmelk med rømme/youghurt som er laktosefri eller melkefri.

  • 7 dl surmelk
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl smelta smør/margarin eller melkefritt
  • 2,5 dl finesse bakesukker
  • 3-4 ss kakao
  • 2 ts natron
  • 2 egg

Bland alt det våte før du sikter i det tørre og ha i to runde springformer på 26 cm og stek i 45 min på 200 grader nest nederste rille i ovnen

Krem:

  • 4 dl gryr matfløyel
  • 300 gr mørk eller lys sukkerfri sjokolade eg brukte 200 gr lys og 100 gr mørk

Varm opp fløyten og ha i sjokoladen. Når slt eg smelta så kjøler du ned sjokoladeblandingen. Når det det er kaldt pisker du det opp til ein lys og luftig krem som du brer over kaka og mellom laga.

0 kommentarer

Siste innlegg