Southern thai stewed pork belly

Denne deilige Thairetten fekk me servert når me var ute og åt lunsj med våre gode thaivenner.

Her har eg prøvd å gjenskape denne deilige retten.

Southern Thai Stewed Pork Belly

Server med ris og godt brød

Ingredienser:

• 1/2-1kg svineribbe

• skjær i tykke skiver

• 5 koriander røtter

• finkuttes

• 1 1/2 Ss Kvitløk

• finkuttes

• 1 Ss Svart Pepperkorn

• 3 – 4 Stjerne anis

• 3 ss Brunt sukker

• 2 ss øster saus

• 2 ss Lys soya saus

• 2 ss ketjap manis

• olje til bruning av kjøttet litt salt

 

Fremgangsmåte:

1) skjør kjøttet i tykke skiver og brun lett.

2) bland sammen Korianderrot, svart pepper, kvitløk og sukker og mal dette fint i maskinen eller ein morter.

3) bland krydderblandingen i panna du stekte kjøttet i. Ha i resten og kok opp. Slå over kjøttet.

4) Ha kjøttet i crock pot og slå over sausen og ha i stjerneanis. Kok i 4 timer. Eg trykte på slow og High og 4 timer. Server med ris og gjerne noko godt brød. Dersom du ikkje har slowcocker så koker du berre kjøttet i panne til det er mørt.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg