Southern thai stewed pork belly

Denne deilige Thairetten fekk me servert når me var ute og åt lunsj med våre gode thaivenner.

Her har eg prøvd å gjenskape denne deilige retten.

Southern Thai Stewed Pork Belly

Server med ris og godt brød

Ingredienser:

• 1/2-1kg svineribbe

• skjær i tykke skiver

• 5 koriander røtter

• finkuttes

• 1 1/2 Ss Kvitløk

• finkuttes

• 1 Ss Svart Pepperkorn

• 3 – 4 Stjerne anis

• 3 ss Brunt sukker

• 2 ss øster saus

• 2 ss Lys soya saus

• 2 ss ketjap manis

• olje til bruning av kjøttet litt salt

 

Fremgangsmåte:

1) skjør kjøttet i tykke skiver og brun lett.

2) bland sammen Korianderrot, svart pepper, kvitløk og sukker og mal dette fint i maskinen eller ein morter.

3) bland krydderblandingen i panna du stekte kjøttet i. Ha i resten og kok opp. Slå over kjøttet.

4) Ha kjøttet i crock pot og slå over sausen og ha i stjerneanis. Kok i 4 timer. Eg trykte på slow og High og 4 timer. Server med ris og gjerne noko godt brød. Dersom du ikkje har slowcocker så koker du berre kjøttet i panne til det er mørt.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg