Denne deilige Thairetten fekk me servert når me var ute og åt lunsj med våre gode thaivenner.
Her har eg prøvd å gjenskape denne deilige retten.
Southern Thai Stewed Pork Belly
Server med ris og godt brød
Ingredienser:
• 1/2-1kg svineribbe
• skjær i tykke skiver
• 5 koriander røtter
• finkuttes
• 1 1/2 Ss Kvitløk
• finkuttes
• 1 Ss Svart Pepperkorn
• 3 – 4 Stjerne anis
• 3 ss Brunt sukker
• 2 ss øster saus
• 2 ss Lys soya saus
• 2 ss ketjap manis
• olje til bruning av kjøttet litt salt
Fremgangsmåte:
1) skjør kjøttet i tykke skiver og brun lett.
2) bland sammen Korianderrot, svart pepper, kvitløk og sukker og mal dette fint i maskinen eller ein morter.
3) bland krydderblandingen i panna du stekte kjøttet i. Ha i resten og kok opp. Slå over kjøttet.
4) Ha kjøttet i crock pot og slå over sausen og ha i stjerneanis. Kok i 4 timer. Eg trykte på slow og High og 4 timer. Server med ris og gjerne noko godt brød. Dersom du ikkje har slowcocker så koker du berre kjøttet i panne til det er mørt.
Hvor får du tak i korianderrøtter? Og må du bruke slowcocker
Eg kjøper på asiabutikk. Men du kan kjøpe koriander i vanlig butikk og bruke røttene 🥰