Svinekjøtt i sursøt saus er en deilig asiatisk rett. Denne retten fekk eg oppskrift på av søster mi fra da ho budde i Singapore. Den er akkurat like god som på kinarestaurant. Kva grønsaker eg har i varierer. I dag vart det løk, gulrøtter og sukkererter da det var det eg hadde.
- 500 gr svinekjøtt i biter
- 1 løk
- 3 gulrøtter
- 1 pk sukkererter
Marinade
- 2 ts sukker
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
Bland dette i kjøttet og la det marinere i minst 4 timer, kan godt stå natta over i kjøleskapet.
Saus
- 3 dl vatn
- 1 ss maizena
- 2 ss eddik
- 5 ss Heinz ketchup
- 1 ts chillisaus
- 1 ts sesamolje
- 3 ss sukker
Bland alt sammen og kok opp
Ha i løk,gulrot og sukkererter som er woka
6 ss maizena blandes i kjøttet rett før steiking/fritering av kjøttet. Steik i olje til det er sprøtt. Legg på et fat med papir så det får renne av seg. Dekk fatet med et håndkle så der holder seg varmt. Rett før servering slår du sausen over kjøttet.
0 kommentarer