med sveitsisk marengs
- 350 gr mjukt smør
- 250 gr sukker
- 2 dl vatn
- 3 dl creme frech
- 60 gr kakao
- 450 gr mjøl
- 1 Ts bakepulver
- 1 Ts natron
- 5 egg
- Raspa skal av 2 appelsiner
Kok opp vatn bland i kakao og creme frech
Visp smør og sukker kvitt bland i sammenpisket egg ha mel og creme fresh blandingen i vekselvis med mjølet
Ha røra i liten langpanne 25×40
180 grader i ca 55 min
Dynk kaka med safta av 1 appelsin
Sveitsisk Marengs
- 7 eggekviter
- 250 gr melis
- 1/4 ts flaksalt
- 2 ts sitronsaft
Kok opp vatn i en panne. Ha alle ingrediensene til marengsen i ei bolle og sett bollen oppi pannen. Kakk eggekvitene éi og éi i ei bolle først, slik at du kan forsikre deg om at det ikke blir med noe av eggeplommene. Sett steiketermometeret i bollen og visp lett til massen har blitt 70 grader. Da tar du bollen ut av panna og setter den rett over i miksmasteren. Visp på full styrke til massen har blitt helt avkjølt. Det tar 5-10 minutter. No skal marengsen være blank og fin og kjennes litt seig i konsistensen.
Fordel det over sjokoladebunnen.
Dryss over 3 ss oboypulver eller kakao til slutt