Appelsinsjokoladekake med sveitsisk marengs(laktosefri)

med sveitsisk marengs

  • 350 gr mjukt smør
  • 250 gr sukker
  • 2 dl vatn
  • 3 dl creme frech
  • 60 gr kakao
  • 450 gr mjøl
  • 1 Ts bakepulver
  • 1 Ts natron
  • 5 egg
  • Raspa skal av 2 appelsiner

Kok opp vatn bland i kakao og creme frech

Visp smør og sukker kvitt bland i sammenpisket egg ha mel og creme fresh blandingen  i vekselvis med mjølet

Ha røra i liten langpanne  25×40

180 grader i ca 55 min

Dynk kaka med safta av 1 appelsin

Sveitsisk Marengs

  • 7 eggekviter
  • 250 gr melis
  • 1/4 ts flaksalt
  • 2 ts sitronsaft

Kok opp vatn i en panne. Ha alle ingrediensene til marengsen i ei bolle og sett bollen oppi pannen. Kakk eggekvitene éi og éi i ei bolle  først, slik at du kan forsikre deg om at det ikke blir med noe av eggeplommene. Sett steiketermometeret i bollen og visp lett til massen har blitt 70 grader. Da tar du bollen ut av panna og setter den rett over i miksmasteren. Visp på full styrke til massen har blitt helt avkjølt. Det tar 5-10 minutter. No skal marengsen være blank og fin og kjennes litt seig i konsistensen.

Fordel det over sjokoladebunnen.

 


Dryss over 3 ss oboypulver eller kakao til slutt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg