Asiatisk wok med hyse

Asiatisk hysewok

Ingredienser

  • 400 gr hysefilet
  • 1 wokblanding
  • 1 rødløk
  • 1 dl søt soyasaus
  • 4 ts sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss østersaus
  • 2 ss koriander(kan kutte ut denne om du ikkje liker koriander)halvparten i marinaden og halvparten til pynt.
  • 2 ts ingefær fersk eller malt.
  • 1/2 sitron
  • 1 ts sambal olek
  • 2 vårløk
  • salt og pepper
  • 1 dl vatn
  • 1 cup kyllingfond
  • 1 ss maizennamjøl
  • 1 dl nøytral olje til marianden og 2 ss til woking av grønsakene

Wok grønsakene og tilsett woksausen.

Marinade:

  • 2 ts sesamolje
  • 1 dl nøytral olje
  • 1/2 sitron
  • 1 ss østersaus
  • hysefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ss koriander, fersk

skjær fisken opp i litt store biter. Legg det i ei skål og slå over marinaden. la det ligge 1/2 time.

legg fisken oppå dei woka grønsakene og wok til fisken er gjennomkokt.

Woksaus:

  • 1 dl søt soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss østersaus
  • 1 ts sambal olek
  • 1 dl vatn
  • 1 kyllingfond

bland alt saman og slå over dei woka grønsakene. smak til med salt og pepper.

Server med ris eller nudler. i dag vart det ris som tilbehør hos meg.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg