Asiatisk hysewok
Ingredienser
- 400 gr hysefilet
- 1 wokblanding
- 1 rødløk
- 1 dl søt soyasaus
- 4 ts sesamolje
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss østersaus
- 2 ss koriander(kan kutte ut denne om du ikkje liker koriander)halvparten i marinaden og halvparten til pynt.
- 2 ts ingefær fersk eller malt.
- 1/2 sitron
- 1 ts sambal olek
- 2 vårløk
- salt og pepper
- 1 dl vatn
- 1 cup kyllingfond
- 1 ss maizennamjøl
- 1 dl nøytral olje til marianden og 2 ss til woking av grønsakene
Wok grønsakene og tilsett woksausen.
Marinade:
- 2 ts sesamolje
- 1 dl nøytral olje
- 1/2 sitron
- 1 ss østersaus
- hysefilet
- 1 ts salt
- 1 ss koriander, fersk
skjær fisken opp i litt store biter. Legg det i ei skål og slå over marinaden. la det ligge 1/2 time.
legg fisken oppå dei woka grønsakene og wok til fisken er gjennomkokt.
Woksaus:
- 1 dl søt soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 2 ss østersaus
- 1 ts sambal olek
- 1 dl vatn
- 1 kyllingfond
bland alt saman og slå over dei woka grønsakene. smak til med salt og pepper.
Server med ris eller nudler. i dag vart det ris som tilbehør hos meg.
0 kommentarer