Asiatiske kålruletter

 

 

Asiatiske kålruletter

  • 500 gr karbonadedeig av storfe
  • 2 kinesisk kvitløk
  • 2 ts rever ingefær
  • olje til steiking
  • 1 revet gulrot
  • 100 gr rever kålrot
  • 2 stk finhakka vårløk
  • 2 ss koriander, frisk
  • 1/4 ts chilliflakes
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk hodekål, på sommeren er det godt med sommerkål
  • 1 ss eddik, 7 %
  • Fres kvitløk og ingefær i ei varm panne i ca 5 min og avkjøl.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland sammen kjøttdeig, gulrot, kålrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, eddik og sesamolje. Bland godt saman.
  • kok opp ei panne og ha kålhodet nedi nokre minutter slik at det blir lettere å løsne kålrotbladene. Ta av dei mjuke bladene og ha det i isvatn for å stoppe kokinga.
  • Legg kålhodebladet på eit fat og ha i kjøttdeigblandeingen. pakk dei fint inn og legg i ildfast form med skjøyten ned.

Pynt

  • Finhakka chilli, paprika
  • Finhakka koriander
  • finhakka vårløk

Dryss  over rett før servering

Saus

  • 1 dl ketjap manis
  • 1 ss sesamolje
  • 1 lime, skall og safta
  • 1 ss østersaus
  • 1/2 ts sambal olek
  • 1/dl akasiehonning

Bland saman alle ingrediensene og server dette som ein kald saus til kålrulettene.

Glace

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss eddik 7%

Bland dette sammen og pensle kålrulettene med dette før du steiker dei.

Steik kålrulettene i 180 grader i ca 30 min til dei er gjennomsteikte.

server med kokt sjasmin ris.

 


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg