Asiatiske kålruletter
- 500 gr karbonadedeig av storfe
- 2 kinesisk kvitløk
- 2 ts rever ingefær
- olje til steiking
- 1 revet gulrot
- 100 gr rever kålrot
- 2 stk finhakka vårløk
- 2 ss koriander, frisk
- 1/4 ts chilliflakes
- 1 ts sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1 stk hodekål, på sommeren er det godt med sommerkål
- 1 ss eddik, 7 %
- Fres kvitløk og ingefær i ei varm panne i ca 5 min og avkjøl.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland sammen kjøttdeig, gulrot, kålrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, eddik og sesamolje. Bland godt saman.
- kok opp ei panne og ha kålhodet nedi nokre minutter slik at det blir lettere å løsne kålrotbladene. Ta av dei mjuke bladene og ha det i isvatn for å stoppe kokinga.
- Legg kålhodebladet på eit fat og ha i kjøttdeigblandeingen. pakk dei fint inn og legg i ildfast form med skjøyten ned.
Pynt
- Finhakka chilli, paprika
- Finhakka koriander
- finhakka vårløk
Dryss over rett før servering
Saus
- 1 dl ketjap manis
- 1 ss sesamolje
- 1 lime, skall og safta
- 1 ss østersaus
- 1/2 ts sambal olek
- 1/dl akasiehonning
Bland saman alle ingrediensene og server dette som ein kald saus til kålrulettene.
Glace
- 1 dl hoisinsaus
- 2 ss eddik 7%
Bland dette sammen og pensle kålrulettene med dette før du steiker dei.
Steik kålrulettene i 180 grader i ca 30 min til dei er gjennomsteikte.
server med kokt sjasmin ris.
0 kommentarer