Ein grateng kan fylles med både fisk, pølse,kjøtt og grønsaker. Denne gangen vart det klippfisk og salt flesk. Denne varianten var veldig god og eg er egentlig ikkje så glad i gratenger😁
4 porsjoner
- 2 ss Melange
- 2 ss Kveitemjøl
- 5 dl melk, laktosefri
- 3 Eggeplommer
- 3 Eggehviter
- 1ts Salt
- 1 ts Pepper
- 1/2 ts Muskat
- 3 ss Brødrasp
- 2 never tørr makaroni, kok den etter anvisning på pakken
- 150 gr fisk, her kan du bruke den fisken du liker. Tørrfiskrester er det me har i fiskegratengen.
- 250 gr salt flesk i terninger. Steikte dei godt før eg hadde det i gratengen
Saus:
Smelt Melange og ha i mjøl og spe med melk. Sausen skal være litt tjukk. Tilsett eggeplomme, smak til med salt , pepper og muskat.
Vend inn stivpisket eggehviter til slutt.
Montering:
Legg fisk og makaroni i smurt form.
Ha på sausen og brødrasp på toppen.
Steik på 200 grader i 20-30
Server med poteter og gulrøtter og steikefettet fra flesket😁
0 kommentarer