Grateng med salt flesk

Ein grateng kan fylles med både fisk, pølse,kjøtt og grønsaker. Denne gangen vart det klippfisk og salt flesk. Denne varianten var veldig god og eg er egentlig ikkje så glad i gratenger😁

4 porsjoner

  • 2 ss Melange
  • 2 ss Kveitemjøl
  • 5 dl melk, laktosefri
  • 3 Eggeplommer
  • 3 Eggehviter
  • 1ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1/2 ts Muskat
  • 3 ss Brødrasp
  • 2 never tørr makaroni, kok den etter anvisning på pakken
  • 150 gr fisk, her kan du bruke den fisken du liker. Tørrfiskrester er det me har i fiskegratengen.
  • 250 gr salt flesk i terninger. Steikte dei godt før eg hadde det i gratengen

Saus:

Smelt Melange og ha i mjøl og spe med melk. Sausen skal være litt tjukk. Tilsett eggeplomme, smak til med salt , pepper og muskat.

Vend inn stivpisket eggehviter til slutt.

Montering:

Legg fisk og makaroni i smurt form.

Ha på sausen og brødrasp på toppen.

Steik på  200 grader i 20-30

Server med poteter og gulrøtter og steikefettet fra flesket😁

0 kommentarer

Siste innlegg