Heilgrilla kylling med appelsinmarinade var nydelig og friskt. Kan og brukers til annet kjøtt som for eksempel svin.
- 1 liten kylling 1 kg til to personer eg grilla to og det var nok til 4 og rester til to dagen etterpå.
Marinade:
https://lailasmat.blogg.no/appelsinmarinade.html
Smør kyllingen inn med dette eit par timer før grilling og pensle kvar halvtime under grillinga.
Grilla på indirekte varme i 2 timer. 180 grader. La kyllingen kvile i 15 minutter før du skjærer i den
Tilbehør:
Blomkålsalat
https://lailasmat.blogg.no/blomkalsalat-med-mango.html
Eple og druesalat
https://lailasmat.blogg.no/eple-og-druesalat.html
Kvitløksdressing
https://lailasmat.blogg.no/kvitloksdressing.html
Hasselback poteter
Berekne 2-3 poteter PR person
Skjær hakk i potetene og pensle med smør blanda med salt og pepper
Steik på 180 grader i 1 time. Siste 20 minutter strør du på ost