Jordbær og rabarbra smuldrepai

Jordbær og rabarbra smuldrepai. Det er no slutten for rabarbra sesongen og starten på norske jordbær no og då passer det perfekt med ein smuldrepai. Eg hadde ikkje nok rabarbra, hadde difor i jordbær. Du kan bruke akkurat dei børsdirektør ynskjer.  Bytta og ut vanlig sukker med natren og sukrin. Dersom du ynskjer den heilt glutenfri, bruk glutenfrie havregryn og mjøl som er glutenfritt.

  • 280 gr rabarbra skjær i litt store biter
  • 3/4 korg med jordbær skjør i litt store biter
  • 2 ss kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
  • 2 ss natren strø

ha mjøl på bæra rett før du har det i ovn.

Smuldredeig

  • 100 gr Melange blå
  • 100 gr mandelmjøl
  • 50 gr lettkokte havregryn(her kan du bruke glutenfrie havregryn om du har behov for det)
  • 2 ss brunt sukrin sukker eller anna sukkerfritt søtning.

Smuldre inn Melange i mandelmjølet  og havregryn, tilsett sukker

Ha bæra i smurt form ha på smuldredeigen.

Steik i ovn 225 grader i 10-15 min

0 kommentarer

Siste innlegg