Fromasjkake med deilig bunn av salte kjeks. Denne kaka vart nydelig god litt salt og litt søtt. Den er laga med alternativt sukker.
Bunn:
- 2 pk salte kjeks, eg brukte ritz
- 150 gr smelta smør
Knus kjeks og bland med smelta smør
Eg brukte ei form som er 26 cm
Fromasj
- 3 egg
- 4 ss finesse bakesukker
- 6 plater gelatin og 3 ss varmt vatn
- 5dl fløyte eller gryr vispbare matfløyel
- 150 gr sukkerfri sjokolade med hasselnøtter
- Pisk eggedosis
- Ha gelatinplatene i vatn i nokre minutter. Knepp ut vatnet og tilsett kokt vatn. Ha gelatinen i eggedosisen i ei tynn stråle.
- Pisk fløyte og bland forsiktig inn i eggedosis.
- Bland forsiktig inn smelta sjokolade
- Ha blandingen på kaka med ringen rundt. Sett i kjøleskapet mens geleen blir kald.
- 2 pk bringebærgelé uten sukker blandes med 7 dl vatn og kok opp.
- La geleen bli kald før du har den over fromasjen. Pynt med bringebær og bjørnebær før du forsiktig slår over geleen
- Sett kaka i kjøleskapet til geleen er stiv. Lag kaka dagen før den skal etes så får den god tid til å stivne.
0 kommentarer