Kake med sjokoladefromasj med alternativt sukker

 

 

Fromasjkake med deilig bunn av salte kjeks. Denne kaka vart nydelig god litt salt og litt søtt.  Den er laga med alternativt sukker.

Bunn:

  • 2  pk salte kjeks, eg brukte ritz
  • 150 gr smelta smør

Knus kjeks og bland med smelta smør

Eg brukte ei form som er 26 cm

Fromasj

  • 3 egg
  • 4 ss finesse bakesukker
  • 6 plater gelatin og 3 ss varmt vatn
  • 5dl fløyte eller gryr vispbare matfløyel
  • 150 gr sukkerfri sjokolade med hasselnøtter
  • Pisk eggedosis
  • Ha gelatinplatene i vatn i nokre minutter. Knepp ut vatnet og tilsett kokt vatn. Ha gelatinen i eggedosisen i ei tynn stråle.
  • Pisk fløyte og bland forsiktig inn i eggedosis.
  • Bland forsiktig inn smelta sjokolade
  • Ha blandingen på kaka med ringen rundt. Sett i kjøleskapet mens geleen  blir kald.
  • 2 pk bringebærgelé uten sukker  blandes med 7 dl vatn og kok opp.
  • La geleen bli kald før du har den over fromasjen. Pynt med bringebær og bjørnebær før du forsiktig slår over geleen
  • Sett kaka i kjøleskapet til geleen er stiv. Lag kaka dagen før den skal etes så får den god tid til å stivne.

0 kommentarer

Siste innlegg