Lailas tangzhongboller
- 1 l melk, 5 dl av dette til jevning
- 1,5 kg kveitemjøl, 100 gr til jevning
- 250 gr melis
- 250 gr melange
- 50 gr gjær
- 2 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
lag jevning av 5 dl melk og 100 gr mjøl. Ha det i ei gryte og kok til det begyunner å tjukne.
Kok opp resten av melka sammen med melisen og kjøl ned til 37 grader. Ha melka i kjøkkenmaskinen og ha gjæren i når melka er åasse varm. bland inn mjøljevninga og tilsett det tørre litt etter litt til ein smidig deig. tilsettmelange i terniner og elt godt mellom kvar terning du har oppi.
Hev i 1 time
trill ut boller og legg på bakebrett.
Etterhev i 45 min.
Steik på 225 grader i 8-12 min
0 kommentarer