Lailas tangzhong boller

 

 

Lailas tangzhongboller

  • 1 l melk, 5 dl av dette til jevning
  • 1,5 kg kveitemjøl, 100 gr til jevning
  • 250 gr melis
  • 250 gr melange
  • 50 gr gjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver

lag jevning av 5 dl melk og 100 gr mjøl. Ha det i ei gryte og kok til det begyunner å tjukne.

Kok opp resten av melka sammen med melisen og kjøl ned til 37 grader. Ha melka i kjøkkenmaskinen og ha gjæren i når melka er åasse varm. bland inn mjøljevninga og tilsett det tørre litt etter litt til ein smidig deig. tilsettmelange i terniner og elt godt mellom kvar terning du har oppi.

Hev i 1 time

trill ut boller og legg på bakebrett.

Etterhev i 45 min.

Steik på 225 grader i 8-12 min

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg