Lailas tangzhong boller

 

 

Lailas tangzhongboller

  • 1 l melk, 5 dl av dette til jevning
  • 1,5 kg kveitemjøl, 100 gr til jevning
  • 250 gr melis
  • 250 gr melange
  • 50 gr gjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver

lag jevning av 5 dl melk og 100 gr mjøl. Ha det i ei gryte og kok til det begyunner å tjukne.

Kok opp resten av melka sammen med melisen og kjøl ned til 37 grader. Ha melka i kjøkkenmaskinen og ha gjæren i når melka er åasse varm. bland inn mjøljevninga og tilsett det tørre litt etter litt til ein smidig deig. tilsettmelange i terniner og elt godt mellom kvar terning du har oppi.

Hev i 1 time

trill ut boller og legg på bakebrett.

Etterhev i 45 min.

Steik på 225 grader i 8-12 min

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg