Søt gjærbakst med alternativt sukker

 

Gjærbakst er ein av mine favoritter. Søt gjærbakst med alternativt sukker denne gangen. Dette er ei grunnoppskrift som du kan bruke til kanelsnurrer, boller og kringle.

Denne gangen delte eg deigen i tre og laget litt snurrer, litt vanlige boller og litt rosinboller 🥰digg

Deigen gir deg ca 27 boller

Søt gjærdeig

  • 4 egg
  • 75 gr finesse bakesukker eller 150 gr farin
  • 200 gr melange/smør eller melkefritt
  • 5 dl melk laktosefri eller vanlig melk
  • 1 ts gjær eg brukte tørrgjær. For raskare heving bruker du 1 pk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2-2 l kveitemjøl
  • Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den varme melka og ha i det tørre litt etter litt. ha i smøret i terninger og elt i 10-15 min etter at smøret er blanda i mjølet.
  • Forhev til dobbel størrelse. Dersom du bruker alternativt sukker tar hevinga litt lenger tid, gi ikkje opp dei hever til slutt.

Fyll til kanelsnurrer

  • 100 gr mjukt smør/melange laktosefritt
  • Bak ut ein rektangel og ha på mjukt smør, sukker og kanel. Rull ei pølse og skjær opp i passe bollestørrelser.
  • Etterhev ca 45-60 min
  • steik på 200 grader i ca 12 min

Tips:

Du kan og ha i rosiner eller lage vanlige boller.

Dei er fine å fryse, når du tar opp sett ovnen på 150 grader og pakk bollane inn i eit fuktig håndkle det tar ca 15-20 min å tine dei. Blir som nysteikte. Dersom dei er tinte så gjer du samme prosedyre men då held det med 10 min

0 kommentarer

Siste innlegg