Grilla ytrefilet av okse i deilig marinade smakte nydelig til middag i solskinnet her på Bømlo
- 700 gr Ytrefilet av okse
Marinade
- 6 ss nøytral olje
- 1 ss Salt
- 1/2 Chilli fersk
- 1 Kinesisk kvitløk
- 1 ss raspa Ingefær fersk
Lag marinaden ferdig og legg kjøttet i ei skål. Slå marinaden over, la det stå 4 timer.
Steik på inndirekte varme i 30 min, direkte varme dei siste minuttene for å gi kjøttet litt steikeskorpe. Kjøttet var 60 grader når eg tok det ut av ovnen.
Tilbehør
- 2 løk
- 1 bx mais
- bakt potet
- 1 brokkoli
kutt opp løken og steik den på ei panne på grillen eller inne på plata. Når løken er blank tilsetter du maisen.
potetene har du på grillen i ca 1 1/2 time
brokkolien koker du i lettsaltet vatn i 10 min
0 kommentarer