Kransekake
Denne kan du lage som stenger eller ringer. I dag har eg laget den som stenger. De er supergode, seige inni og sprø utenpå. Eg har ikkje pyntet de men les tipset nederst i innlegget dersom du vil pynte de🤶
- 500 gr mandler
- 500 gr melis
- 3-4 eggekviter( 100 gr)
- 2-3 ss glukosesirup
- Mal mandlene og bland sammen med melisen.
- Bland inn glykosen. Fortsett med å blande inn eggekviter ei og ei om gongen til ein seig og fast masse.
- Så skal massen varmes opp. Dette kan du gjere ved å ha det i ein kasserolle og kna deigen til den er gjennomvarm. Eller ha den i ein plastpose og ha den i ovnen på 50 gr. La den ligge til massen er varm.
- Eg bruker dampovn på 50 grader i ein time.
- Legg deigen i kjøleskapet natta over.
- Rull stenger og steik på 180 grader i 10-12 minutter på varmluft. Hadde tre brett i ovnen samtidig
Tips:
Smelt ei plate med kokesjokolade og dypp endene på stengene.
Eg oppbevarer dei i fryser i tett boks eller i poser.
0 kommentarer