Andebryst med deilig sjysaus, asparges og glaserte poteter. Fin søndagsmiddag dette.
Andebrystet
- 2 andebryst
- 1-2 tsvSalt
- 1 ts Pepper
- 3-4 stilker Timian
Krydre anda med sakt og pepper. Skjær svoren opp i biter.
Legg anda med svorsiden ned i steikepanna. Litt etter litt kommer fettet ut av svoren. Steik til svoren er sprø før du snur anda og skrur ned varmen oå plata. Sett termometer i slik at du har kontroll på varmen.
Eg steikte til termometeret viste 58 grader. La det hvile i 15-20 min før du skjærer opp kjøttet
Sjysaus
- 4 sjarlottløk
- 1 kinesisk kvitløk
- 1 ss fersk timian
- 4 dl kjøttkraft av okse eller kylling
- Salt og pepper
Kutt opp løk, kvitløk og timian og ha i ei i ildfast form. Slå over kjøttkraft. Dekk forma med aluminiumsfolie før du setter den i ovnen. Dette er ein sjysaus så den er tynn, dersom du vil ha den tykkere jevn med maizena. Smak til med salt og pepper før servering.
200 grader i steikeovnen i 50 min
Potetene
- Småpoteter ca 4-5 PR person
- 2 ss fersk Timian
- 1 ts Salt
- 1/2 ts Pepper
- 2 ts Balsamico eddik
- 3 ss Akasie honning
- 3 ss olivenolje
Skrell potetene og kok de i 10-12 min.
Legg eit håndkle over potetene etter st du har silt av vatnet.
Bland sammen resten av ingredienser og bland det inn sammen med potetene.
Legg alt i ei ildfast form.
Sett ovnen på 200 grader, steikes midt i ovnen. Rør i potetene underveis så dei heile tida får marinade på seg. Steik til dei er gyllent brune ca 40-50 min
Asparges dampes i 5 min slik st det er god tyggemotstand i de.
Dette ser helt utrolig godt ut

Takk for det
Nam! Så godt det så ut!
Takk takk