Bbq saus til spareribs og grillbein. Det er ikkje lett å få tak i kjøtt som ikkje er marinert her på BømloMen så kom eg på at det er ein butikk på Stord med slakter. Eg tok meg ein tur og kjøpte inn både spareribs og grillbein. Eg har prøvd meg på ein bbq saus med alternativ søtning, den var supergod.
- 2,5 dl ketchup uten sukker
- 1,25 dl eplesidereddik
- 2 ss vatn
- 2 ts Sukkr gold
- 0,6 dl monster sirup
- 2 ts sitronsaft
- Chilliflakes 1 ts
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts smoked paprika
- 1/4 ts kvitløk eg brukte fersk
- 2 -4 ts chicken og steak krydder santa Maria sitt krydder
Rør alt sammen i ei panne og kok i 10 min.
Kan oppbevares 1 veke i kjøleskapet, kan og fryses i porsjoner
0 kommentarer