Fint surdeigsbrød

Eg prøver meg igjen på surdeigsbrød. I dag lagde eg eit brød med sikta kveitemjøl og brødet vart veldig godt.

DAG 1 på kvelden kl 22.30

Starter

Mat starteren din med 50 gr mjøl og samme mengde vatn. La den stå på benken til neste dag

Eg bruker 100 gr med starter.

Fordeig

  • 340 gr Vatn
  • 500 gr sikta kveitemjøl

La fordeigen stå på benken natta over. Dekk bolla med plastfilm og la den stå til neste dag

Dag 2 kl 10.00

Når fordeigen og starteren har stått å godgjort seg og starteren natta over

Bland sammen deigen, 16 gr salt og 100 gr surdeig. Kna den godt i nokre minutter. Eller bruk kjøkkenmaskin til å blande godt sammen

Dekk til bolla med plast og eit håndkle.

Kl 11.00

Brett deigen 4-6 ganger med 30-40 min intervall. Ta tak i den ei e sida av deigen og løft den opp og brett den over på andre sida, gjer dette rundt heile deigen. Ha vatn på hendene når du strekker og bretter.

Når deigen er ferdigstrekt skal den være elastisk, nesten litt fettete

Kl 13.30

Ha godt med mjøl på benken og hell deigen over, form til brød og la den kvile i 10 min.

Gjer klar hevekorga. dryss på godt med mjøl i korga. Ha i brødet du har formet og ha mjøl  i sidene og oppå deigen slik at det ikkje henger fast når du skal ha det over i det du skal steike det i.

La brødet heve natta over i kjøleskapet og steik neste dag. Eg dekka formen med eit håndkle og plast som var godt med mjøl på.

Satte i kjøleskapet kl 14.00

Dag 3 kl 9.30

Ha brødet oppi ei terrakottaform som er varm. Eg snitta brødet før eg tok det oppi forma.

Brødet er ferdig når det kjem ein hul lyd når du banker på brødet. Skorpa skal være sprø. Stikk inn termometer, det skal vise 97-98 grader når brødet er ferdig

250  grader i 30 min med lokk

230 grader i 10 min med lokk

230 ågrader uten lokk i 20-30 min

 

0 kommentarer

Siste innlegg