Grovbrød med rug

Grovt brød med rug

Brød med rug gir eit saftig og veldig smakfullt brød. Dette passer godt på frukostbordet både til kvardags og fest.

  • 6 dl vatn
  • 5 dl sammalt kveite, finmalt
  • 5 dl rugmjøl
  • 5 dl kveitemjøl
  • 1 pk gjær
  • 2-3 ts salt
  • 125 gr blå melange

Ha fingervarmt vatn i bakebolla tilsett alt det andre utenom kveitemjølet. Bland godt til melangen er løyst opp. Tilsett kveitemjøl litt og litt til deigen slepp bolla.

Forhev 1 time. Form to brød og legg på eit bakebrett. Skjær nokre snitt i brødet.

Etterhev 40-50 min.

Steik på 200 grader i 40-50 min

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg