Heilgrilla kylling på min nye rotisseri var ein flott opplevelse. Kyllingen vart jevnt steikt og skinnet sprøtt og deilig heile veien rundt. Den ser brent ut, men det er den ikkje. Det er bare det brune sukkeret som gjer at den er litt mørk
- 1 heil kylling
- 4 ss margarin/ smør
- 1 ss salt
- 1 ss smoked paprika
- 1 ts pepper
- 1/2 sitron
- 1 ss brunt rørsukker
- 1 ss løkpulver
Smelt smør og tilsett krydder. Sett kyllingen på spydet og pensle ned krydderblanding. Plasser spydet på grillen. Sett ei skål under til å samle opp det som renner av kyllingen. Pensle kyllingen underveis i grillinga. Ha litt vatn i skåla som står under kyllingen.
Server kyllingen med chuncky potetchips og grilla sopp og paprika.
Potetene:
- 2 store poteter PR person
- 2 ts bakepulver
- 1-2 ss olje
- 4-5 ss maizena
- 1 ts flaksalt
Skrell potene. Skjær potetene i litt store skiver. Kok dei i vatn med 2 ts bakepulver, kok i 5-10 min. Ha potetene på eit håndkle og la dei tørke før neste prosess.
Ha potetene i ein pose, ha olje, maizena og salt i posen og rist forsiktig slik at alle bitene er dekka.
Legg potetene på eit brett. Steik på 225 grader varmluft i steikovn til potetene er sprø utenpå og mjuke inni 😇steikte i 25 min
Grilla grønsaker
- 2 vårløk
- Ønska antall sopp
- 2 paprika, den spisse
Legg vårløk, sopp og paprika på inndirekte varme på grillen og la dei ligge til dei har fått god farge. Både vårløk og paprika kan godt bli litt svarte det er veldig godt. Grilla dei i ca 15-25 min