Italiensk pizza med Pepperoni
SAUSEN
- 1 paprika
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 kinesisk kvitløk
- 1 ss fersk timian
- 1 cup oksefond
- 1 ts salt smak til
- 1 ts pepper smak til
- 10 tomater
- 150 gr ost
- 1 ss sukker
Ha alle grønsakene i ei panne med smør og steik i ein halv time. det blir veske etterkvart. mos dette med stavmikser.
smak til med krydder.
DEIGEN
- Ca 1 l pizzamjøl
- 3 dl vatn
- 6 ss nøytral olje
- 2 ts salt
- 1 ts tørrgjær
Ha kaldt vatn og olje i kjøkkenmaskinen og tilsett alt det tørre og elt i 10-15 min. La deigen stå på kjøkkenbenken i minst 7 timar. Eg hevde denne i 18 timer. . Hold litt igjen på mjølet. Du har oppi det du trenger for å få ein smidig deig
- Pepperoni
Del deigen i tre og bak ut tynne pizzabunner. Smør på pizzasaus. Strø på ost og ha kjøtt på til slutt.
Steik 250 grader i ca 10 min i ovnen eller på pizzastein på grillen
0 kommentarer