Kjøttboller med fløytesaus
Denne svenske tradisjonsretten har eg i dag lager min versjon av. Skal ikkje skryte på meg at den er akkurat slik den skal, men godt vart det nå likevel.
Kjøttbollene
- 450 gr karbonadedeig
- 1 egg
- 1 ss strøkavring
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5-1 dl melk
Bland alt sammen og steik små kjøttboller. Steik til dei er lyst brune på lav varme.
Sausen:
- 1-2 ss kveitemjøl
- 1-2 ss blå Melange
- 1 ss ripsgele
- 4-5 dl Kjøttkraft eller buljong
- 1-2 Fløyte
- Smak til med salt og pepper
Smelt margarin og mjøl spe med kraft og ha i 1-2 dl fløyte til slutt
Potetstappe
https://lailasmat.blogg.no/potetstappe.html
0 kommentarer