Kjøttboller med fløytesaus

 

Kjøttboller med fløytesaus

Denne svenske tradisjonsretten har eg i dag lager min versjon av. Skal ikkje skryte på meg at den er akkurat slik den skal, men godt vart det nå likevel.

Kjøttbollene

  • 450 gr karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ss strøkavring
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5-1 dl melk

Bland alt sammen og steik små kjøttboller. Steik til dei er lyst brune på lav varme.

Sausen:

  • 1-2 ss kveitemjøl
  • 1-2 ss blå Melange
  • 1 ss ripsgele
  • 4-5 dl Kjøttkraft eller buljong
  • 1-2 Fløyte
  • Smak til med salt og pepper

Smelt margarin og mjøl spe med kraft og ha i 1-2 dl fløyte til slutt

Potetstappe

https://lailasmat.blogg.no/potetstappe.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg