Kyllingfilet med potetstappe og paprikasaus vart aldeles nydelig.
Kyllingfilet
- 1 kyllingfilet PR person
- 1 tomat PR kyllingfilet
- 3 ss raspa parmesanost
- 2 ss blå melange til steiking
- salt, pepper og kyllingkrydder
skjær djupe hakk i fileen og krydre med salt, pepper og kyllingkrydder. legg fileen ned i varm panne med hakkene ned. Steik til du får ei brun skorpe og snu fileen og stikk tomater ned i hakka og ha på ost. Legg på lokk og steik videre på lav varme i 20min.
Paprikasaus
- 3 paprika
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 l vatn
- 2cup oksefond
- 2 ss smør
- 2 ss paprikapulver
• 1 ts brunt sukker
Fin hakk paprika, løk og hvitløk.
Fres dette blankt å mykt i smør. Ha på buljongen. La dette koke i ca 10 min. Kjør glatt med stavmikser. Litt maisenna hvis den er veldig flytende. Smak til med salt og pepper
Potetstappe
- 8 små Astrix poteter
- 2 dl fløyte laktosefri
- 1 dl melk, laktosefri
- 2 ss blå melange
- salt og pepper
kok potetene møre og mos dei. Tilsett melk, fløyte og melange, smak til med salt og pepper.
Mangosalat
- 1 mango
- 1 avokado
- 2 stilker vårløk
- 2 jordbær
- 1 ss finhakka koriander
kutt op mango, avokado, vårløk og koriander og bland dette i ei bolle. pynt med jordbær.