Oksegryte til haustfest med gode venner. Det er av ulike årsaker lenge sidan me har fått samla gjengen. Veldig kjekk gjeng som er glad i god mat. Gryter er for meg haustmat det er og enkelt å lage når du er mange rundt bordet.
12-14
- 3-3,7 kg oksekjøtt, eg brukte grytekjøtt og kokte det i tre timer slik at det vart mørt og godt.
- 1 Rødløk.
- 3 salatløk.
- 5 dl Oksekraft.
- 5 dl vatn
- 800 gr tomater
- 2-3 dl Fløyte
- 4 store Gulrøtter
- 6 stilker Stangselleri
- 1 ss Timian
- Salt
- Pepper
- (3 dl kveitemjøl) til å lage gjevning dersom du synest sausen er for tynn
- 6 laurbærblad
- 2 ss Ramsløkpesto, du kan erstatte dette med kvitløk
- 2 ss Soltørka tomater
- skjær kjøttet i biter ha på salt og pepper. Steik det på høg varme og ha oppi krafta og vatnet.
- Steik løk og ha oppi, det grønne på salatløken har du oppi rett før gryta er ferdig.
- Steik tomatene og timian og ha oppi.
- Tilsett soltørka tomater og laubærblad
- Kok til kjøttet er mørt.
- Tilsett gulrøtter, pesto og det grønne på salatløken.
- Smak til med salt og pepper. Og tilsett litt fløyte. Dersom du synest at gryta er for tynn så blander du ut litt kveitemjøl i vatn og har dette i gryta.
Server med foccaia, potetstappe, ramsløkdressing og ein god salat
0 kommentarer