Oksegryte til årets haustfest

 

Oksegryte til haustfest med gode venner. Det er av ulike årsaker lenge sidan me har fått samla gjengen. Veldig kjekk gjeng som er glad i god mat. Gryter er for meg haustmat det er og enkelt å lage når du er mange rundt bordet.

12-14

  • 3-3,7 kg oksekjøtt, eg brukte grytekjøtt og kokte det i tre timer slik at det vart mørt og godt.
  • 1 Rødløk.
  • 3 salatløk.
  • 5 dl Oksekraft.
  • 5 dl vatn
  • 800 gr tomater
  • 2-3 dl Fløyte
  • 4 store Gulrøtter
  • 6 stilker Stangselleri
  • 1 ss Timian
  • Salt
  • Pepper
  • (3 dl kveitemjøl) til å lage gjevning dersom du synest sausen er for tynn
  • 6 laurbærblad
  • 2 ss Ramsløkpesto, du kan erstatte dette med kvitløk
  • 2 ss Soltørka tomater
  • skjær kjøttet i biter ha på salt og pepper. Steik det på høg varme og ha oppi krafta og vatnet.
  • Steik løk og ha oppi, det grønne på salatløken har du oppi rett før gryta er ferdig.
  • Steik tomatene og timian og ha oppi.
  • Tilsett soltørka tomater og laubærblad
  • Kok til kjøttet er mørt.
  • Tilsett gulrøtter, pesto og det grønne på salatløken.
  • Smak til med salt og pepper. Og tilsett litt fløyte. Dersom du synest at gryta er for tynn så blander du ut litt kveitemjøl i vatn og har dette i gryta.

Server med  foccaia, potetstappe, ramsløkdressing og ein god salat

0 kommentarer

Siste innlegg