Ostekake er alltid ein slager på kakebordet. Friskt, godt og lett å ete🥰 Eg hadde tenkt å lage kaka uten raffinert sukker, men digistivekjeksa er med sukker. Du kan sjølvsagt lage desse sjølv med alternativt sukker. Resten av ingrediensene er med alternativt sukker
Kjeksbotn:
- 300 g digestive kjeks. Eg brukte fullkorn digestive kjeks.
- 120 g smør, Melange eller soft flora bake og steke
- 1 ts vaniljepulver
Ostemasse:
- 1 pk gelépulver med sitronsmak eg brukte uten sukker
- 2,5 dl vann
- 3 dl rømme eg brukte laktosefri
- 250 gr kremost naturell eg brukte laktosefri
- 100 gr Sukkr melis
- 1 ts vaniljepulver
- 3 dl gryr matfløyel
Gelélokk:
- 1 pk bringebærgele
- 3,5 dl vann
- Bær til pynt
Framgongsmåte
Kjeksbotn
- Ha kjeks og vaniljepulver i foodprosessor.
- Smelt smør, og bland dette inn i kjeksblandingen.
- Press forsiktig kjeksblandinga ned på eit fat med form rundt. Eg har eit fat der kakerunden følger med. Sett i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Ostemassen
- Temperer rømme og osten før du lager ostemasse.
- Visp sammen ost, rømme og melis
- Kok opp vatn og rør inn gelepulver
- Visp matfløyel el fløyte stivt. Bland forsiktig kremen inn i ostemassen.
- Avkjøl geleen før du blander den inn i 1/4 av ostemassen. Når du har blanda godt har du i resten av ostemassen.
- Ha ostemassen på kaka og avkjøl dette godt før du har på gelelokket.
Gelelokk
- Lag gelelokket når du har satt kaka til kjøling. La geleen avkjøles litt før du har den på ostemassen
- La kaka avkjøles til neste dag
- Bruk ein skarp kniv som du har hatt i varmt vatn til å løsne kaka frå forma
- Pynt med bær, bruk dei bæra du får tak i alt etter kva som er i sesong
Tips
Du kan bruke den geleen du liker best. Eg valgte sitron og bringebær for friskhet
0 kommentarer