Rullekake med mandler eller hasselnøtter laget eg ofte til bursdagsfeiringer på 80 talet den kan fylles med det du liker best. Eg pleide å fylle den med fløyte og bananer. Du kan sjølvsagt bruke anna frukt eller bær om du ønsker det. Eg ville prøve å lage denne for første gang siden 80-90 talet og laget den slik eg brukte å gjere det
laget den sukkerfri med alternativt sukker. Eg bruker vanligvis hasselnøtter men det hadde eg ikkje så vart mandler denne gang, vart like god som med hasselnøtter.
Kaka:
- 100 gr med malte hasselnøtter eller mandler. Eg brukte mandler denne gangen
- 3 egg
- 0,75 dl med finesse bakesukker eller 1,5 dl vanlig farin
- 1 sp potetmel
- 1,5 ts bakepulver
- begynn med å sette på ovnen på 160 grader varmluft
- Mal nøttene
- Visp eggedosis av egg og sukker
- Bland malte nøtter, potetmjøl og bakepulver. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen.
- Steik på nest nederste rille i ovnen i ca 15-20 min.
- Når du tar ut kaka så snur du den oppned på eit papir. Legg eit fuktig håndkle over og la kaka bli kald.
Krem:
- 3 dl fløyte(eg brukte gryr sin visbare «fløyte»)
- 2 ts Sukkr vanilje( du kan bruke vanlig vanilje sukker)
- 2 ts finesse bakesukker( eller 4 ts vanlig sukker)
- Banan eller anna frukt eller bær
- visp sammen sukker, krem og vaniljesukker til du får ein stiv krem
- Bre halvparten av kremen over kakebotn og ha på oppkutta bananer
- Rull sammen og legg over på eit fat
- Resten av kremen har du utenpå rullen. Rasp over litt sukkerfri sjokolade for pynt
0 kommentarer