Sjokolademuffins med sjokoladeostekrem var aldeles nydelig. Putta bringebær i røra. Deilig vart det
Muffinsrøre
19 stk
- 250 gr sukker
- 125 gr blå melange
- 3 ss kakao
- 1 dl vatn
- 3 eggeplommer
- 125 gr kveitemjøl
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 eggekviter
smelt sukker og melange. Ha i vatn og kakao og avkjøl. Tilsett eggeplommene og rør til du får ei jamn røre.
Sikt inn mjøl, bakepulver og vaniljesukker.
Rør eggekvitene stive og vend inn i deigen.
Fordel røra i muffinsformer. Putt 1-2 bringebær i kvar muffins.
Steik på 180 grader i ca 22 min på rilla under midten i ovnen.
Kremen
- 2 pk kremost Philadelphia
- 250 gr Melange
- 300 gr Sjokolade lys ( her kan du bruke melkesjokolade, lys kokesjokolade eller som eg har brukt laktosefri melkesjokolade)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl melis
Ha kremosten, melis, vaniljesukker og Melange i ei bolle og visp til det er klumpfritt. Ha i smelta sjokolade som har fått kjølt seg ned litt. Ha krem på muffinsene. Pynt gjerne med friske bær eller strøssel.
0 kommentarer