Sjokolademuffins med sjokolade ostekrem

 

Sjokolademuffins  med sjokoladeostekrem var aldeles nydelig. Putta bringebær i røra. Deilig vart det

Muffinsrøre

19 stk

  • 250 gr sukker
  • 125 gr blå melange
  • 3 ss kakao
  • 1 dl vatn
  • 3 eggeplommer
  • 125 gr kveitemjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 eggekviter

smelt sukker og melange. Ha i vatn og kakao og avkjøl. Tilsett eggeplommene og rør til du får ei jamn røre.

Sikt inn mjøl, bakepulver og vaniljesukker.

Rør eggekvitene stive og vend inn i deigen.

Fordel røra i muffinsformer. Putt 1-2 bringebær i kvar muffins.

Steik på 180 grader i ca 22 min på rilla under midten i ovnen.

Kremen

  • 2 pk kremost Philadelphia
  • 250 gr Melange
  • 300 gr Sjokolade lys ( her kan du bruke melkesjokolade, lys kokesjokolade eller som eg har brukt laktosefri melkesjokolade)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melis

Ha kremosten, melis, vaniljesukker og Melange i ei bolle og visp til det er klumpfritt. Ha i smelta sjokolade som har fått kjølt seg ned litt. Ha krem på muffinsene. Pynt gjerne med friske bær eller strøssel.

0 kommentarer

Siste innlegg