Surdeigsbrød med rug og bygg

 

Eg fortsetter å utforske surdeiguniverset😂 dette brødet er ned rug og bygg😇

DAG 1

Starter

Blanda inn rugmjøl og vatn i starteren og lot det stå på benken. Bruk et glass eller skål, dekk med plastfilm og la det stå på benken til det har hevet til dobbel størrelse. Dette tar nokre timer

Deig

  • 300 gr Vatn
  • 230 gr kveitemjøl
  • 140 gr sikta rugmjøl
  • 140 gr bygg

La fordeigen stå på benken 3-5 timer. Dekk bolla med plastfilm og eit kjøkkenhåndkle

Når fordeigen har stått å godgjort seg og starteren er dobla i størrelse.

Bland sammen deigen, saltet og surdeigen. Kna den godt i nokre minutter.

Dekk til bolla med plast og eit håndkle.

La deigen kvile i 3-5 timer.

Brett deigen 3-5 ganger med 30-40 min intervall. Ta tak i den ei e sida av deigen og løft den opp og brett den over på andre sida, gjer dette rundt heile deigen. Ha vatn på hendene når du strekker og bretter.

Når deigen har kvilt ferdig skal den være elastisk, nesten litt fettete

Ha godt med mjøl på benken og hell deigen over, la den kvile i 10 min.

Gjer klar ei bolle/korg til å heve deigen i. Ha godt med mjøl i bolla. Legg i deigen og legg eit kjøkkenhåndkle som du har dryssa mjøl på over brødet.

La det heve i kjøleskapet i 17 timer

Dag 2

Ta brødet ut av kjøleskapet, ha litt mjøl på benken og la deigen ligge i 30 min. Form til rundt eller avlangt brød, ha det oppi den forma du skal steike det i og hev videre til neste dag

Dag 3

Steik i 30 min på 240 grader. Senk til 230 grader, steik videre i ca 35 min. Brødet er ferdig når det kjem ein hul lyd når du banker på brødet. Skorpa skal være sprø. Stikk inn termometer, det skal vise 97-98 grader når brødet er ferdig.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg