Grov surdeigstarter

har lenge tenkt på å laga surdeigsbrød, men så var det den starteren då😂😂 eg er admis i ei matgruppe og det starta me prosjektet surdeig ilag. Så saman med to flotte damer laga me starter. Legger ut brødet litt seinere i dag eller i morgon🤩🤩

Dag 1

  • 75 gr sikta rug
  • 25 gr kveitemjøl
  • 1 ss salt
  • 2 dl lunka vatn

Dag 2.

Mat med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vann.

Dag 3

Mat med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn

Dag 4

Lite bobler mata med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld

Dag 5

Lite bobler mata med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld. Her holdt eg på å gi opp, men fortvil ikkje berre fortsett å mate.

Dag 6

Delte stareren i to, den var veldig stor blitt. Mata kvar del med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld. Mest bobler i eine glasset

Dag 7

Då hadde starteren vokst ut av glasset. Tok ein liten del av kvart glass og hadde dei oppi nye glass.

Mata kvar del med 50 gr sikta kveitemjøl(var tom for rug)og 1 dl vatn morgon og kveld. Mest bobler i eine glasset

Dag 8

Ta vekk mesteparten

mata med 50 gr kveitemjøl og 1 dl vatn på morgonen. På ettermiddagen tok eg bort halvparten av det som var i glasset og mata med 50 gr sammalt fin rug og 1 dl vatn.

Dag 9

Ta vekk mesteparten

Mata med 50 gr sammalt rug finmalt og 1 dl vatn  på morgonen. På kvelden tok eg bort mesteparten og mata på nytt

Dag 10

Tok vekk nesten alt før eg mata

Mata med 50 gr samalt rug finmalt og 1 dl vatn på morgonen. Tok flytetesten kl 14 og då fløt deigen. Satte starteren i kjøleskapet og den er klar til bruk.

Mat starteren din 1 gong i veka med 50 gr mjøl og 1 dl vatn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg