har lenge tenkt på å laga surdeigsbrød, men så var det den starteren då😂😂 eg er admis i ei matgruppe og det starta me prosjektet surdeig ilag. Så saman med to flotte damer laga me starter. Legger ut brødet litt seinere i dag eller i morgon🤩🤩
Dag 1
- 75 gr sikta rug
- 25 gr kveitemjøl
- 1 ss salt
- 2 dl lunka vatn
Dag 2.
Mat med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vann.
Dag 3
Mat med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn
Dag 4
Lite bobler mata med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld
Dag 5
Lite bobler mata med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld. Her holdt eg på å gi opp, men fortvil ikkje berre fortsett å mate.
Dag 6
Delte stareren i to, den var veldig stor blitt. Mata kvar del med 50 gr sikta rugmel og 1 dl vatn morgon og kveld. Mest bobler i eine glasset
Dag 7
Då hadde starteren vokst ut av glasset. Tok ein liten del av kvart glass og hadde dei oppi nye glass.
Mata kvar del med 50 gr sikta kveitemjøl(var tom for rug)og 1 dl vatn morgon og kveld. Mest bobler i eine glasset
Dag 8
Ta vekk mesteparten
mata med 50 gr kveitemjøl og 1 dl vatn på morgonen. På ettermiddagen tok eg bort halvparten av det som var i glasset og mata med 50 gr sammalt fin rug og 1 dl vatn.
Dag 9
Ta vekk mesteparten
Mata med 50 gr sammalt rug finmalt og 1 dl vatn på morgonen. På kvelden tok eg bort mesteparten og mata på nytt
Dag 10
Tok vekk nesten alt før eg mata
Mata med 50 gr samalt rug finmalt og 1 dl vatn på morgonen. Tok flytetesten kl 14 og då fløt deigen. Satte starteren i kjøleskapet og den er klar til bruk.
Mat starteren din 1 gong i veka med 50 gr mjøl og 1 dl vatn